Instanța a respins cererea lui Chirtoacă, dar a acceptat-o pe cea a avocaților lui

Instanța a respins cererea lui Chirtoacă, dar a acceptat-o pe cea a avocaților lui

O nouă ședință de judecată în cazul primarului suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, a avut  loc la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.


La ședința de astăzi, primarul a solicitat instanței să-i ofere posibilitatea să expună toate argumentele și modul în care se desfășoară procesul. Cererea însă a fost refuzată de instanță. Totuși, judecătorii au acceptat cererea apărării lui Dorin Chirtoacă de a le fi prezentate toate materialele din dosar.


Primarul Dorin Chirtoacă se declară nevinovat și spune că procesul ar trebui să fie încetat, pentru că nu există probe și se bazează doar pe insinuări.


Pe de altă parte, procurorul care instrumentează cazul a declarat că cererile depuse de apărarea primarului suspendat al capitalei sînt neîntemeiate și că în acest mod se vrea tărăgănarea procesului penal.


Dorin Chirtoacă este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, fiind învinuit de trafic de influență și corupere pasivă. Edilul a fost reținut la sfîrșitul lunii mai 2017 și s-a aflat în arest la domiciliu timp de aproape șase luni. La începutul lunii noiembrie, instanța l-a eliberat din arest la domiciliu și l-a plasat sub control judiciar.


Dorin Chirtoacă se declară nevinovat.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load