TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Instanța a întors cererea de anulare a contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău (DOC)

Instanța a întors cererea de anulare a contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău (DOC)

Examinarea cererii depuse în instanță de fostul Guvern, privind anularea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, se amînă.

Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a emis marți, 14 ianuarie, o încheiere prin care invocă mai multe neajunsuri în cererea de chemare în judecată, transmite NOI.md cu referire la jurnal.md.


Instanța îi oferă reclamantului, adică Agenției Proprietății Publice, un termen de 20 de zile pentru a lichida neajunsurile. „În caz dacă nu va lichida neajunsurile menționate, în termen, acțiunea va fi declarată inadmisibilă”, se arată în încheiere.

„Se acordă Agenției Proprietății Publice un termen rezonabil de 20 zile (douăzeci zile) din data recepționării respectivei încheieri pentru înlăturarea lacunelor reliefate în partea motivată a acesteia. Se explică titularului acțiunii că, în caz dacă nu va lichida neajunsurile menționate, în termen, acțiunea va fi declarată inadmisibilă. Încheierea nu se supune separat recursului, decît odată cu eventuala încheiere de declarare inadmisibilă a acțiunii”, se spune în încheierea judecătorului Marcel Gandrabur.

Printr-o altă încheiere emisă de același judecător, Plenul Curţii Supreme de Justiţie emiterea unui aviz consultativ în cadrul aceluiași dosar.

Anterior, opoziția a acuzat că actuala guvernare ar intenționa să renunțe la cererea de anulare a contractului de consionare a Aeroportului. Și asta după ce premierul Ion Chicu a cerut ca modul în care „Avia Invest”, compania care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, își onorează obligațiunile investiționale să fie verificat de Agenția pentru Priorități Publice și ministerele de profil pînă pe 1 februarie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load