COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Instanța a admis plîngerea depusă de Năstase, în cazul crucifixului de la MAI

Instanța a admis plîngerea depusă de Năstase, în cazul crucifixului de la MAI

Instanța de judecată a admis plîngerea depusă de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, împortiva hotărîrii Consiliului de prevenire a discriminării privind crucifixul instalat la sediul Ministerului de Interne.

Consiliul l-a obligat pe Năstase să-și ceară scuze pentru „discurs instigator la discriminare pe criterii religioase”, iar instituția urma să scoată obiectul de cult.

Liderul Platformei DA a atact decizia Consiliului de prevenire a discriminării în judecată, iar magistrații au admis-o spre examinare, ca fiind fondată. Cauza este una civilă, iar prima ședință de judecată a fost programată pentru data de 2 aprilie 2020, la judecătoria Rîșcani.

„Dacă justiția moldovenească va desconsidera abordările europene, ale lumii civilizate, jurisprudența Curții Europene în chestiuni similare, voi reclama Guvernul la înalta Curte Europeană”, a declarat, pentru Unimedia, Andrei Năstase.


În 2019, a avut loc inaugurarea unui crucifix în incinta Ministerului Afacerilor Interne, cu scopul de a servi drept pavăză pentru toate acțiunile angajaților instituției.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load