Inspectoratul Ecologic de Stat s-a întrunit în prima şedinţă anuală

Inspectoratul Ecologic de Stat s-a întrunit în prima şedinţă anuală

Inspectorii de mediu și șefii subdiviziunilor ecologice teritoriale subordonate Inspectoratului Ecologic de Stat (IES) s-au reunit ieri, 8 februarie, în cadrul primei ședințe anuale, relatează Noi.md.


În cadrul acesteia a fost evaluată activitatea Inspectoratului pentru anul 2017, au fost identificate provocările din activitate și stabilite problemele sarcinile pentru anul curent.


Prezent la întrunire, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Liviu Volconovici, i-a îndemnat pe inspectori să se axeze prioritar în activitate pe eficiență, disciplină și corectitudine, specificînd importanța controlului ecologic de stat ca fiind o necesitate ce răspunde situației social-economice, dar și normelor europene referitoare la protecția mediului.


În cadrul discuțiilor, a fost prezentat raportul activității de combatere a contravențiilor de mediu în teritoriu şi ajustarea noii structuri instituționale a Inspectoratului.


Şeful adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat, Vadim Stîngaciu, a menţionat că Inspectoratul a asigurat efectiv în acest an acumulările mijloacelor financiare la Fondul ecologic de susținere și a promovat programe naționale în domeniul protecției mediului.


Menţionăm că Inspectoratul Ecologic de Stat, după reformă, îşi continuă activitatea în baza agențiilor, inspecțiilor ecologice, direcțiilor și secțiilor specializate.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load