COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Inițiativa de a dubla salariile medicilor dă primele roade. Anunțul făcut de Dodon

Inițiativa de a dubla salariile medicilor dă primele roade. Anunțul făcut de Dodon

Inițiativa președintelui țării, Igor Dodon, de dublare a salariilor pentru personalul medical are efecte imediate. Șeful statului a declarat la emisiunea ”Președintele răspunde” că, după ce a semnat aceste legi, a crescut numărul de cereri de angajare în spitalele din țară.

”Miercuri fiind în Hîncești, medicul-șef mi-a spus că după ce am semnat această lege, inițiativa mea de majorare a salariilor, au venit 10 cereri de angajare în Spitalul din Hîncești. Mulți spuneau că nu va da nimic, dar numai am semnat legea care prevede dublarea salariilor și în două zile în Spitalul din Hîncești au venit 10 cereri de angajare la muncă. Iată care este rezultatul inițiativelor noastre, blocate de Maia Sandu, Andrei Năstase și bandiți. Este efect. Le-am dat oamenilor speranțe că lucrurile se vor schimba spre bine”, a declarat Dodon.

Potrivit inițiativei președintelui, de la 1 septembrie, salariile personalului medical vor crește cu 30%, la 1 ianuarie 2021- cu încă 30% și cu alte 40% - în prima jumătate a anului viitor. Obiectivul final este dublarea salariilor tuturor angajaților din sistemul de sănătate. Cheltuielile necesare pentru majorarea salariilor de funcții cu 30% se estimează pentru anul curent la 362 570 300 de lei.


Președintele Igor Dodon a declarat anul 2020 Anul Lucrătorului Medical, în semn de apreciere a efortului sporit al personalului medical în lupta contra pandemiei COVID-19 și luînd în considerare necesitatea perfecționării politicilor de stat îndreptate spre îmbunătățirea condițiilor de muncă și asigurarea statutului social înalt al lucrătorilor medicali.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load