COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Informație importantă pentru cetățenii Moldovei în Rusia!

Informație importantă pentru cetățenii Moldovei în Rusia!

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a explicat modul de prelungire a termenului de ședere temporară a cetățenilor străini pe teritoriul Federației Ruse, transmite Noi.md.

Potrivit reprezentantului oficial MAI al Rusiei, Irina Volk, în scopul asigurării implementării drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și ținînd cont de situația privind răspîndirea noii infecții de coronavirus, din 19 martie 2020 cetățenii străini pot prelungi termenul de ședere temporară pe teritoriul Federației Ruse.

Pentru aceasta ei trebuie să se adreseze la cel mai apropiat organ teritorial al MAI al Rusiei de locul aflării lor reale, cu o declarație întocmită în formă arbitrară.


Cetățenii care au sosit în Rusia în baza, va fi prelungită perioada de valabilitate a acesteia, indiferent de scopul intrării în Rusia. Dacă perioada de valabilitate a vizei existente a expirat deja, perioada de ședere temporară va fi prelungită.

Cetățenii care au sosit în Rusia, într-un regim care nu necesită viză, se prelungește perioada de ședere pe teritoriul Federației Ruse, inclusiv în cazul în care acesta a expirat deja.

Se reia primirea cererilor de eliberare a autorizațiilor de atragere și utilizare a lucrătorilor străini și a permiselor de muncă cetățenilor străini aflați pe teritoriul Federației Ruse.

"În plus, muncitorii migranți pot solicita noi brevete fără a fi nevoie să plece în afara Federației Ruse și fără a fi trași la răspundere administrativă pentru încălcarea termenului de depunere a cererilor respective.

Cetățenilor străini care locuiesc în Rusia, în baza permisului de ședere temporară sau a permisului de ședere, le va fi prelungită perioada de ședere în cazul expirării documentului eliberat", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei, Irina Volk.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load