COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Îndrumar cu principalele măsuri de protecție împotriva coronavirusului

Îndrumar cu principalele măsuri de protecție împotriva coronavirusului

Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică din Moldova au prezentat cetățenilor un îndrumar cu principalele măsuri de protecția împotriva noii infecții de coronavirus.

Îndrumarul se numește: Coronavirus: protejați-vă de infecție!

În el cetățeni sînt îndemnați să se spele des pe mîini cu apă și săpun sau să le prelucreze cu soluții dezinfectante pe bază de alcool, să nu-și atingă nasul, ochii și gura cu mîinile murdare, iar atunci cînd tusesc și strănută, să-și acopere gura și nasul cu un șervețel sau cu pliul cotului.


Populației i se recomandă cu insistență să dezinfecteze în mod regulat suprafețele care intră cel mai adesea în contact cu mîinile (pixuri, balustrade, butoane, chei etc.). Li se recomandă să stea acasă și să iasă din casă doar la strictă necesitate pentru a merge la magazin sau la farmacie. În același timp, cetățenii trebuie să respecte distanța socială în locurile publice de cel puțin 1 metru față de alți oameni și să evite locurile aglomerate.

Ei ar trebui să folosească o mască dacă au simptome de răceală, dacă tușesc și strănută sau îngrijesc de o persoană bolnavă.

În același timp, cetățenii ar trebuie să respecte regulile de utilizare a măștilor și să le arunce la coș după folosire și să se spele bine pe mîini după aceasta.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load