Indemnizații de circa două milioane de lei, oferite angajaţilor INP

Indemnizații de circa două milioane de lei, oferite angajaţilor INP

În urma auditului rapoartelor financiare ale Ministerului Afacerilor Interne, Curtea de Conturi a constatat mai multe nereguli în gestionarea bugetului, în special în cazul cheltuielilor de personal.


Cheltuielile de personal ale angajaților ministerului la sfîrșitul anului 2018 au constituit 1792,6 milioane de lei, nefiind valorificate alocații în sumă de 9,3 milioane de lei.


Auditul a identificat 3074 de angajați ai ministerului cu restanțe la concediul anual, care în anii 1990-2016 au acumulat neregulamentar 243 mii de zile de concediu nefolosite, ceea ce impune obligații legale față de personalul încadrat de circa 65,8 milioane de lei.


Agenții constatatori, care prin examinarea contravențiilor au contribuit în anul 2018 la încasarea veniturilor la bugetul de stat, au fost stimulați financiar din bugetul Inspectoratului General al Poliției cu suma de 32,8 milioane de lei sau 25% din încasările respective, la sfrșitul anului 2018 nefiind valorificate 5,4 milioane de lei.


Angajaților Inspectoratul Național de Patrulare le-au fost plătite și achitate indemnizații în sumă de 1,9 milioane de lei în vederea îndeplinirii activităților de prevenire și combatere a terorismului însă Regulamentul intern al Inspectoratului nu prevede expres astfel de atribuții și competențe.


Lipsa solicitărilor din partea angajaților au condus la nevalorificarea mijloacelor financiare destinate pentru acordarea plăților bănești pentru chiria spațiului locativ în sumă de 3,6 milioane de lei, situație constatată și în auditul precedent.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load