COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Indemnizația de 600 de lei poate fi ridicată pînă la sfîrșitul anului

Indemnizația de 600 de lei poate fi ridicată pînă la sfîrșitul anului

Casa Naţională de Asigurări Sociale informează beneficiarii care nu au ridicat suportul unic de 600 lei că aceşti bani pot fi solicitaţi în continuare de la oficiile poştale doar pînă la sfîrşitul anului curent.

Potrivit datelor statistice ale instituţiei acest suport unic nu a fost primit de 1596 beneficiari de pensii şi 562 beneficiari de alocaţii sociale de stat.

Reamintim că suportul unic de 600 lei a fost acordat beneficiarilor de toate tipurile de pensii, stabilite pînă la 1 aprilie 2019, al căror cuantum lunar nu depăşea 2000 lei. De aceeaşi sumă au avut parte cei care primesc alocaţii sociale de stat: persoanele cu dizabilităţi, inclusiv persoanele cu dizabilităţi din copilărie; persoanele cu vîrstă de pensionare fără stagiu de muncă; familiile care şi-au pierdut întreţinătorul. Măsura a fost luată pentru ca toate aceste persoane aflate în dificultate să primească suportul unic înainte de sărbătorile de iarnă şi cele pascale ale anului 2019.

La moment, de suportul unic în mărime de 600 de lei au beneficiat 551 mii de pensionari şi 67 mii de beneficiari de alocaţii sociale de stat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load