COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Îndemn către Harunjen: Dacă țineți la Procuratură și sunteți un om al legii, e timpul să…

Îndemn către Harunjen: Dacă țineți la Procuratură și sunteți un om al legii, e timpul să…

Fostul viceministru al afacerilor externe Iulian Groza , care deține actualmente funcția de director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, spune că Eduard Harunjen a ajuns în funcția de procuror general datorită unor circumstanțe politice de oportunitate.

A fost numit în grabă de președintele Nicolae Timofti, la propunerea CSP-ului „cu care la momentul respectiv Harunjen era într-un anumit conflict de interese prin virtutea funcțiilor deținute”.

Iulian Groza spune că o bună parte din membrii CSP-ului au devenit subalternii lui Harunjen. „Un fel de plată a datoriei ar spune mulți”, comentează ex-viceministrul.


„Dvs. ați reușit să vă aranjați viața relativ bine. Casă mare aveți, grădină cu legume și fructe aveți. Aveți și un bazin care prinde bine pe timp de vară.

Cred că ați observat în ultima perioadă mai multi cetățeni, chiar și colegi de-ai Dvs nu au încredere în competența și integritatea Dvs. E suficient să constantăm lipsa acțiunilor de rigoare din partea Procuraturii Generale pe care o conduceți în investigarea fraudei bancare și tragerea la răspundere penală a tuturor celor responsabili și care au beneficiat de pe urma acesteia”, susține acesta.

Potrivit lui Iulian Groza, cel mai probabil, în cuprînd un procuror va porni urmărirea penală împotriva lui Eduard Harunjen și CSP-ul îl va înlătura temporar de la atribuțiile de procuror general.

„Probabil va trebui să răspundeți în fața unei noi justiții cel puțin pentru inacțiuni care au dus la prejudicii deosebit de mari pentru Republica Moldova. Dacă țineți la instituția Procuraturii și dacă sînteți un om al legii și de onoare a venit timpul să vă anunțați demisia”, a menționat Iulian Groza.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load