COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Începe testarea masivă a populației la Coronavirus

Începe testarea masivă a populației la Coronavirus

Cetățenii moldoveni aflați în zonele afectate grav de noul tip de Coronavirus vor fi testate masiv. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, potrivit căruia, la moment, în stoc se află peste 100 mii de teste.

„Acum se merge pe testarea masivă în focare. Cel mai probabil, în zilele următoare, numărul de teste prelevate va crește. Vom merge în primul rînd în focarele unde trebuie sa fie mai o implicare mai activă din punct de vedere a testării”, a menționat șeful statului.

„A fost luată decizia în privința unei tactici de testare intensă și masivă în focarele existente. În mod special este vorba despre acele focare care țin de instituțiile medicale. Vorbim și despre securitatea medicilor și despre prevenirea infectării pacienților, unor instituții, centre de plasament, indiferent de profilul acestora. La fel, este vorba despre focare comunitare, dacă vorbim despre anumite sate unde se determină un număr mai impunător de persoane infectate. Această tactică a fost agreată începînd cu ziua de luni”, a adăugat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.


Amintim că, astăzi, au fost testați pozitiv alți 164 de moldoveni. Astfel, numărul celor infectați ajunge la 2778 de persoane.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load