Incendiile au răpit viața a trei persoane

Incendiile au răpit viața a trei persoane

Trei persoane și-au pierdut viața în incendii după ce au fost încălcate regulile antiincendiu, notează NOI.md.


Primul caz în care a decedat o femeie în vîrstă de 91 de ani a avut loc ieri în satul Doina, raionul Cahul. Un incendiu a mistuit lenjeria de pat, iar în interiorul încăperii a fost găsit cadavrul proprietarei. Pompierii nu au fost solicitați pentru  intervenție, întrucît focul s-a autostins, însă ulterior specialiștii au fost solicitați pentru investigații.


Din primele cercetări se presupune că incendiul a izbucnit în urma exploatării cu defecțiuni a sobei din casă. Un alt caz tragic a avut loc în localitatea Grimești, raionul Briceni. Aici un bărbat în vîrstă de 64 de ani a decedat după ce, cel mai probabil, a adormit cu țigara aprinsă. În urma incendiului au fost afectate bunurile materiale din interiorul unei odăi.


Tot imprudența din timpul fumatului a făcut o victimă la Călărași. Aici un bărbat în vîrstă de 56 de ani a murit în propria locuință. Incendiul s-a autostins, iar cadavrul acestuia a fost depistat de vecini. Primele cercetări arată că incendiul ar fi pornit de la o țigară nestinsă. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiu și să evite fumatul în locuințe. În caz de situații de risc persoanele sînt rugate să apeleze 901.


Conform datelor statistice ale IGSU, de la începutul anului, în Republica Moldova au avut loc 158 de incendii în care au decedat 23 de persoane.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load