COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat, în creștere

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat, în creștere

În perioada 2 - 8 martie 2020, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 521,1 milioane lei, fiind perfectate 11 053 de declarații vamale.

Pe parcursul săptămînii trecute, au fost constatate 108 de încălcări ale legislației vamale, dintre care 49 se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine. Tot în perioada vizată, au fost întocmite 27 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 88 mii lei.

În perioada de referință, fluxul mijloacelor de transport a constituit 70 480 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămîn a fi Leușeni și Sculeni, cu 14 379‬ și, respectiv, 11 776‬ de traversări.


Serviciul Vamal administrează Centrul Unic de Apel (+373 22 788 888), unde pot fi obținute (24/24) informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau înregistrate reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.

Pe parcursul săptămînii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 492 solicitări de informații legate de vamă.

Serviciul Vamal îndeamnă cetățenii să respecte legislația și mulțumește agenților economici pentru cooperare și atitudine responsabilă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load