TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Încă un polițist, reținut pentru mită de 7.500 de lei în livadă

Încă un polițist, reținut pentru mită de 7.500 de lei în livadă

Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ocniţa (sectorul nr.2 Otaci) a fost prins aseară în flagrant în timp ce lua 6000 de lei mită de la un cetăţean pentru a nu-l trage la răspundere.

Cazul s-a desfășurat sub controlul CNA şi al procurorilor, poliţistul fiind reţinut pentru 72 de ore.

Mai exact, ofiţerul de sector al postului de poliţie Calaraşovca, Otaci, i-ar fi cerut unui bărbat 6000 de lei pentru a nu documenta faptul că acela ar fi practicat activitate ilicită de întreprinzător. Pe lîngă aceşti bani, poliţistul ar mai fi cerut 1500 de lei pe care, potrivit denunţătorului, urma să-i achite drept amendă pentru unele nereguli depistate.


Transmiterea banilor a avut loc într-o livadă din apropierea unei staţii de alimentare din Otaci. După ce a luat banii, poliţistul a transmis suma altei persoane care, în cele din urmă, a dus mita într-un depozit. În urma percheziţiilor, banii au fost găsiţi. Pe numele poliţistului a fost pornită o urmărire penală pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pînă la 10 ani de puşcărie, amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii.

Precizăm că, de la începutul anului, 30 de poliţişti au fost documentaţi de CNA pentru implicare în cazuri de corupţie. Doar în săptămîna curentă, 5 angajaţi ai Poliţiei au fost reţinuţi pentru corupere pasivă.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load