COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Încă un act de vandalism, comis la un memorial din Moldova

Încă un act de vandalism, comis la un memorial din Moldova

Astăzi a devenit cunoscut faptul privind un caz strigător de vandalism comis la mormîntul militar al ostașilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei din satul Gura Bîcului, raionul Anenii Noi, restaurat în 2019 cu sprijinul Rusiei, relatează Noi.md.

După cum a amintit Ambasada Federației Ruse din țara noastră, lucrările de reparație și restaurare la acest Memorial au fost efectuate de trei ori - în 2005, în 2012, după un act de vandalism, și anul trecut după verificarea repetată a listelor celor căzuți în localitate.

Infractorii au zdrobit în mod barbar plăcile de pe fațadele complexului. Din fericire, plăcile de granit și obeliscul de șapte metri au rămas intacte.


După cum a menționat misiunea diplomatică rusă de la Chișinău, un astfel de act cinic este deosebit de scandalos, deoarece în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei lîngă satul Gura Bîcului au avut loc unele dintre cele mai aprige lupte, în care și-au dat viața peste 2 mii de ostași sovietici, iar 18 participanți la bătălii s-au învrednicit de titlul de Erou al Uniunii Sovietice.

Ambasada Rusiei a specificat că acest act de profanare este ofensator pentru Rusia, din bugetul căreia în anul aniversar 2020 au fost alocate fonduri pentru restaurarea a 16 morminte militare pe teritoriul Republicii Moldova.

Ambasada Rusiei a condamnat cu fermitate aceste acțiuni, îndemnînd autoritățile locale, precum și conducerea Republicii Moldova să efectueze o anchetă adecvată a actului ilegal și să restaureze postamentele deteriorate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load