Încă o șansă pentru restanțierii examenului de BAC

Încă o șansă pentru restanțierii examenului de BAC

Pregătirile pentru susținerea Bacalaureatului sînt în toi. Astfel, persoanele care doresc să susţină examenul de BAC, în regim extern, pot depune pînă pe 15 februarie, o cerere pe numele Ministrului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.


La susţinerea, în regim extern, a examenului de bacalaureat, sînt admise persoanele care au atins vîrsta de 19 ani şi care sînt absolvenţi ai şcolii medii de cultură generală, absolvenţii şcolilor profesionale cu durata de 3 ani de studii, persoanele care au cel puţin 2 ani de liceu cu situaţia şcolară încheiată (clasa a X-XI), absolvenţii colegiilor şi studenţii instituţiilor de învăţăîînt superior, care au fost admişi la studii în baza atestatului şcolii medii de cultură generală.


Candidaţii înscrişi vor susţine probe de diferenţă de programă la profilul respectiv. Probele de susţinere a diferenţelor de programă pentru cursul de liceu se susţin în instituţiile desemnate ca centre, conform orarului stabilit.


Instituţiile de învăţămînt, desemnate ca centre de susţinere, a diferenţelor de programă, organizează, în perioada martie – aprilie 2018, consultaţii şi realizarea diferenţelor de programă. Candidaţii beneficiază și de serviciile bibliotecii, cabinetelor și laboratoarelor instituţiilor respective.


Restanţierii din sesiunile anterioare, care au susţinut examenul de bacalaureat în regim extern vor depune o cerere pe numele Ministrului Educaţiei pînă pe 15 februarie.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load