COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Încă 11 străini au obținut cetățenia R.Moldova în schimbul investițiilor

Încă 11 străini au obținut cetățenia R.Moldova în schimbul investițiilor

După o pauză de un an, președintele Igor Dodon a semnat un nou decret de acordare a cetățeniei Republicii Moldova în schimbul investițiilor.

De această dată pentru 6 persoane și 5 membri ai familiilor lor, transmite știri.md cu referire la Mold-street.com.

Decretul privind acordarea cetăţeniei Republicii Moldova a fost emis în temeiul art. 17 alin. (11) și (12) și art. 27 alin. (2) din Legea cetăţeniei Republicii Moldova, care permite acordarea cetăţeniei prin investiţii, deja au fost abrogate de Parlament, doar că vor intra în vigoare abia pe 1 septembrie 2020.


Astfel, din momentul lansării Programului „Cetățenie prin Investiție” (MCBI) din Moldova numărul străinilor ce au primit pe această cale cetăţenia Republicii Moldova ajunge la 11, la care se adaugă şi opt membri ai familiilor lor.

Programul prevede că străinii pot obține cetățenia țării noastre, dacă vor contribui cu cel puțin 100.000 de euro în Fondul de dezvoltare durabilă sau vor investi 250.000 de euro în domeniile de dezvoltare strategică.

De notat că Programul a provocat numeroase critici și îngrijorări privind posibilitatea ca astfel să devină cetățeni ai Moldovei persoane cu un trecut dubios.

Transparency International – Moldova, spunea într-un raport privind riscurile unor astfel de programe că scopul real al acestuia este obținerea rentelor din spălări de bani la nivel internațional.

Chestiunea anulării programului a fost inclusă de către UE în lista acțiunilor pe termen scurt, necesare pentru avansarea relațiilor RM-UE, susținea şi Ministerul Afacerilor Externe.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load