COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Înainte de a intra în biroul lui Năstase, treceți pe la cruce

Înainte de a intra în biroul lui Năstase, treceți pe la cruce

Un crucifix în holul Ministerului de Afaceri Interne (MAI) a fost sfințit duminică în prezența mai multor oficiali.

Pentru eveniment, ministrul de Interne, cel care a inițiat evenimentul, i-a invitat pe cei doi mitropoliți - Mitropolitul Chișinăului și a întregii Moldove, Vladimir și Mitropolitul Basarabiei, Părinte Petru. Ceremonia s-a desfășurat în timp ce în fața clădirii MAI avea loc un protest al ateilor, transmite agora.md.

Mitropoliții au venit cu mesaje de felicitare și au adus daruri. Mitropolitul Vladimir a dăruit șefului de Interne o cruce adusă de la Ierusalim.


Și Mitropolitul Basarabiei a adus drept cadou o carte despre viața sfîntului Constantin cel Mare care a fost canonizat pentru că „a adus adevărul în rîndul creștinilor, i-a eliberat atunci din închisori și a întors averi”, a spus Mitropolitul Basarabiei. Și ceilalți colaboratori ai MAI au primit cruci de la Ierusalim din partea Mitropolitului Vladimir.

„Într-o societate dezbinată ca cea din Moldova, momentele de unitate și de couniune au o valoare aparte. De aceea, mă bucură și mă onorează că azi în incinta MAI putem transmite în prezența celor care păstoresc pe acest pămînt credința noastră strămoșească, un mesaj de unitate prin inaugurarea unui crucifix care să amintească tuturor celor care activează în structura MAI că oastea e creștină”, a deschis evenimentul Năstase.

„Ori de cîte ori veți ajunge în biroul ministrului, ori a unui secretar de stat, treceți mai întîi pe la crucifix”, a îndemnat Năstase publicul prezent la eveniment.

Întrebat dacă a fost duminică la biserică, Năstase a afirmat că da, dar a evita să spună unde a mers. „Să trăim cu smerenie aceste momente ale vieților noastre”, a punctat ministrul.

În același timp, în fața clădirii MAI se desfășura un protest al ateilor. Ministrul a evitat să iasă în fața mulțimii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load