COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În ultimele 24 de ore aproape 25 de mii de oameni au intrat în țară

În ultimele 24 de ore aproape 25 de mii de oameni au intrat în țară

În prima zi a Crăciunului pe stil vechi, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 44.814 traversări, dintre care 20.088 de treceri au fost înregistrate pe sensul de ieșire din Republica Moldova și 24.726 traversări - direcția intrare în țară.

La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost al trecerilor cetățenilor moldoveni – 22.499 traversări, dintre care 13.726 treceri - la intrare în Republica Moldova.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 8.947 traversări persoane și 2.265 traversări mijloace de transport;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 8.341 traversări persoane,
PTF Sculeni – 5.018 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 3.156 traversări persoane,
PTF Otaci – 2.697 traversări persoane,
PTF Cahul – 2.635 traversări persoane,
PTF comun Criva - 2.418 traversări persoane.

Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 9.582 traversări, dintre care un număr mai mare a vehiculelor înmatriculate în străinătate - 5.064 treceri.


La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- o încălcare a regimului zonei de frontieră;
- o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat;
- doi conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor;
- trei persoane au fost identificate la controlul de frontieră cu consemn național.

În continuare, la trecerea frontierei sînt aplicate măsuri suplimentare de lucru, menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de iarnă:
- suplimentarea numărului de polițiști de frontieră de primă linie de control;
- folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, prin redirecționarea traficului pe arterele libere și, la necesitate implementarea procedurii de trecere a frontierei "Revers";
- deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pistele libere,inclusive a Corpului Diplomatic;
- menținerea unei comunicări permanente între inspectorii de frontieră și călători, prin informarea corectă despre situația din punctele de trecere;
- intervenția în cele mai solicitate puncte de trecere a grupurilor de suport, formate din specialiști din cadrul Direcției regionale Centru și din sectoarele Poliției de Frontieră adiacente PTF-urilor aglomerate;
- la solicitarea administrației publice locale este inițiată activitatea mai multor puncte de trecere locale, situate la frontieră cu Ucraina;
- intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

Poliția de Frontieră recomandă:
Dacă planificați o călătorie în România sau în țările UE, trebuie să cunoașteți că punctul de trecere Leușeni este cel mai solicitat. Sunt zile cînd se atestă un flux sporit între orele 04:00-10:00 la ieșire din țară și 16:00-22:00 la intrare în Republica Moldova. Astfel, pentru a reduce timpul de așteptare la trecerea frontierei prin acest PTF vă recomandăm să planificați călătoria luînd în calcul perioadele aglomerate, dar și să alegeți alte puncte de trecere situate la frontiera moldo-română ( PTF Sculeni, PTF Costești sau PTF Cahul).

Dacă aveți planificat sejurul în Ucraina, Poliția de Frontieră informează că cel mai aglomerat punct de trecere este Criva. Flux sporit în acest PTF se înregistrează între orele 04:00 - 12:00 la ieșire din Republica Moldova și 15:00 - 20:00 la intrare în țară. În acest sens, vă recomandăm să alegeți punctele de trecere situate în nemijlocita apropiere, cum ar fi: Larga-Kelmențî sau Briceni-Rossoșani, unde fluxul este mult mai redus și trecerea frontierei mai rapidă. Pe drum sînt instalate semne rutiere care direcționează spre acestea.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load