Roibu: în Ucraina se păstrează etnia, cultura și limba moldovenească (FOTO/VIDEO)

Roibu: în Ucraina se păstrează etnia, cultura și limba moldovenească (FOTO/VIDEO)

În Ucraina s-a desfășurat Festivalul Internațional de cultură moldovenească „Mărțișor – 2018”, relatează Noi.md.


La inițiativa Administrației Raionale de Stat din Noua Suliță la  festival au luat parte și reprezentanții Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”.


În cadrul festivalului au evoluat colective din mai multe sate din raionul Noua Sulița și Herța, populate preponderent de moldoveni. De asemenea au evoluat și ansambluri artistice din Republica Moldova și România.


Republica Moldova a fost reprezentată la acest eveniment cultural de o mare importanță pentru comunitatea moldovenilor din Ucraina de către Ansamblul Vatra din comuna Tohatin, municipiul Chișinău.


În cadrul unui discurs, Președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan” a felicitat moldovenii din Bucovina cu ocazia sosirii primăverii, adresînd și  un cuvînt de salut din partea Președintelui Republicii Moldova. „Este o mare mîndrie pentru mine ca cetățean al Republicii Moldova, ca etnic moldovean,  să văd cum în Ucraina se păstrează și se dezvoltă etnia molovenească, limba moldovenească, cultura moldovenească. Văd  moldovenii de aici ca pe un popor foarte prietenos, pașnic, tolerant și inclusiv” a menționat Dumitru Roibu.


Menționăm că la moment Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” are acorduri de colaborare cu Asociația Tinerilor Moldoveni din Nordul Basarabiei și Asociația Inter-raională de cultură moldovenească din Bucovina, prin care tineri moldoveni din Republica Moldova și Ucraina, desfășoară anual mai multe evenimente culturale de importanță regională, în comun.


 Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load