În Transnistria vor fi instalate containere pentru deșeuri reciclabile

În Transnistria vor fi instalate containere pentru deșeuri reciclabile

În viitorul apropiat, în Transnistria vor fi instalate recipiente din metal pentru colectarea materialelor reciclabile: carton, plastic și polietilenă.


Potrivit presei transnistrene, despre aceasta a declarat specialistul-șef, inspectorul departamentului de control al mediului, Olga Kokicikova, transmite Noi.md.


Ea a menționat că în următorii doi ani, mai mult de 130 de containere de două culori vor fi instalate pe întreg teritoriul Transnistriei. Cele galbene vor fi utilizate pentru colectarea deșeurilor din carton, iar albastre - pentru deșeurile din plastic și polietilenă.


"Populația trebuie învățată să colecteze separat gunoiul," a spus experta.


Olga Kokicikova a declarat că intenționează să organizeze mai multe evenimente de campanie și să difuzeze informații despre necesitatea și importanța unui astfel de eveniment, precum colectarea separată a gunoiului.


"Acesta este doar începutul. Acționăm din experiența Rusiei, unde Anul Ecologie a marcat începutul multor proiecte de mediu care sînt foarte importante. Și, treptat, ei se îndreaptă spre creșterea nivelului de siguranță a mediului ", a remarcat Olga Kokicikova.


Potrivit ei, după exemplul Tiraspolului, liniile de sortare a deșeurilor solide, în decurs de doi ani vor fi instalate și în Bender și Rîbnița.


"Aceste orașe ocupă suprafețe foarte mari după cantitatea de deșeuri depozitate. Ei au nevoie catastrofală de o reducere a suprafeței depozitelor de deșeuri.Iar acest lucru este posibil numai prin sortarea gunoiului, cu extragerea resurselor reciclabile utile. De exemplu, plasticul, cositorul, cartonul. Toate acestea pot fi reciclate. Dar pentru început, acestea sînt sortate, presate și scoase de pe teritoriul Transnistriei", a explicat Olga Kokicikova.


Dezvoltarea proiectului de investiții pentru prelucrarea materialelor reciclabile este, în prezent, efectuată de Ministerul Dezvoltării Economice. Scopul proiectului este de a reduce suprafața deșeurilor menajere solide și de a realiza un profit.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load