TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În regiunea Voronej s-a desfășurat cu succes următoarea etapă a „Zilelor Moldovei” (FOTO, VIDEO)

În regiunea Voronej s-a desfășurat cu succes următoarea etapă a „Zilelor Moldovei” (FOTO, VIDEO)

Comunitatea moldovenească din regiunea Voronej a desfășurat cu succes următoarea etapă a „Zilelor Moldovei” în regiunea Voronej în cadrul Anului Moldovei în Federația Rusă, transmite Noi.md.

Potrivit președintelui comunității moldovenești, membru al Camerei Naționale pe lîngă guvernatorul Regiunii Voronej, Carolina Vetrova, evenimentele au fost organizate cu sprijinul Administrației Președintelui Moldovei, a Guvernului Regiunii Voronej și a Administrației Voronej, la care a participat delegația moldovenească în frunte cu consilierul președintelui Republicii Moldova, Serghei Mișin.

În special, sub aplauze furtunoase a avut loc sărbătoarea muzicală „Zilele Moldovei” în Regiunea Voronej.

În partea solemnă a deschiderii concertului muzical moldovenesc „Zilele Moldovei” în regiunea Voronej au participat președintele Comunității moldovenești din regiunea Voronej, Carolina Vetrova și șeful Direcției de politică regională a regiunii Voronej, Alexandr Holod.

Consilierul președintelui Moldovei, Serghei Mișin, a citit adresarea către toți participanții la sărbătoare a șefului statului moldovenesc și a înmînat diplome de onoare în numele președintelui Republicii Moldovei, Igor Dodon, șefilor Departamentului Cultură din Regiunea Voronej și Departamentului Cultură din orașul Voronej, precum și Orchestrei Guvernatorului pentru promovarea tradițiilor și culturii Moldovei.

În cadrul programului au răsunat cîntece populare moldovenești și muzică de dansuri naționale (Joc, moldoveneasca), vestita lucrare a lui Vladimir Matveiciuc „Vatra”, valsul preferat al tuturor din filmul „Gingașa și tandra mea fiară” de Eugen Doga, „Melancolie” de Petru Teodorovici și Grigore Vieru din repertoriul Sofiei Rotaru, piese din repertoriul Mariei Bieșu și altele.

În cadrul vizitei la Voronej, delegația moldoveană a avut o întrevedere cu viceguvernatorul regiunii Voronej, Serghei Sokolov. În cadrul discuției, părțile au abordat subiecte importante privind organizarea comună a Zilelor Moldovei în Regiunea Voronej, dezvoltarea și menținerea cooperării bilaterale în domeniul militar-patriotic, activarea și dezvoltarea cooperării economice ruso-moldovenești.


De asemenea, delegația moldovenească s-a întîlnit cu conducerea din domeniul educației și culturii din regiunea Voronej și orașul Voronej, în cadrul căreia au fost discutate perspectivele dezvoltării interacțiunii educației și culturii din regiunea Voronej și Republica Moldova.

În cadrul următoarei etape a „Zilelor Moldovei” în regiunea Voronej a avut loc și seria de evenimente „Voronej. Chișinău. Victorie”, dedicată celei de-a 75-a aniversări a operațiunii Iași-Chișinău, organizată de Comunitatea moldovenească din regiunea Voronej împreună cu Comitetul Național Coordonator ”Victoria” din Republica Moldova, care a cuprins: o depunere de flori solemnă la Memorialului Muzeului Diorama; deschiderea expoziției „Voronej. Chișinău. Victorie"; evenimentul „Voronej. Chișinău. Victorie”, în cadrul căreia s-a discutat despre eroismul oamenilor din Voronej în timpul eliberării Moldovei, semnificația operațiunii Iași-Chișinău și contribuția URSS moldovenești la Marea Victorie.

La eveniment a participat conducerea administrației orașului Voronej, șeful Departamentului de politică regională din regiunea Voronej, conducerea departamentelor cultură și educație din orașul Voronej, reprezentanți ai administrației raioanelor Kașirsk și Bobrovsk, rude ale eroilor, participanți la cel de-al Doilea Război Mondial, tineri soldați și tineretul din orașului Voronej.

Deschiderea expoziției a avut loc cu participarea șefului adjunct al administrației raionale, orașului Voronej, Liudmila Borodina și a consilierului președintelui Moldovei, Serghei Mișin.

.

La finalul evenimentului, au avut loc o serie de întîlniri și discuții fructuoase cu studenții de la jurnalistica interetnică; cu reprezentanții diasporilor naționale și activiști ai relațiilor interetnice din regiunea Voronej și orașul Voronej; cu mișcări de cercetare din regiunea Voronej.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load