COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Reazani se planifică desfășurarea Congresului diasporei moldovenești din subiectele Rusiei

În Reazani se planifică desfășurarea Congresului diasporei moldovenești din subiectele Rusiei

În martie 2020 la Reazani se planifică desfășurarea festivalului „Mărțișor” și a Congresului diasporei moldovenești din subiectele federale ale Rusiei.

Această propunere a părții moldovenești a fost susținută de guvernatorul regiunii Reazani, Nikolai Liubimov, în cadrul întrevederii cu delegația ambasadei Moldovei în Federația Rusă, în frunte cu Andrei Neguța, care a efectuat o vizită de lucru în or. Reazani, pentru a se familiariza cu potențialul regiunii, a discuta perspectivele de cooperare comercial-economice și culturale între Republica Moldova și regiunea Reazani.

Potrivit Ambasadei Moldovei în Federația Rusă, delegația a vizitat fabrica de elemente de fixare de înaltă rezistență „Belver” din raionul Rîbnovsk, a primit informații despre întreprindere și posibilitatea de cooperare cu companiile moldovenești.


La Camera de Comerț și Industrie a regiunii, delegația s-a întîlnit cu Președintele acesteia, deputatul în Duma regională Tatiana Guseva și cu membrii Clubului de exportatori din regiune, unde Consilierul Ambasadei, Eugeniu Chistol, a realizat prezentarea climatului investițional și potențialului economic al Republicii Moldova.

La Palatul regional al tineretului, delegația moldovenească a luat parte la deschiderea expoziției de fotografie „Moldova este atât de modestă, dar atât de multicoloră!”, care a fost pregătită de membrii diasporei moldovenești condusă de președintele Viorel Crețu și s-a întâlnit cu cetățenii moldoveni stabiliți în regiune.

În cadrul întrevederii cu Guvernatorul regiunii, Nikolai Liubimov, și cu Ministrul industriei și dezvoltării economice a regiunii, Andrei Varfolomeev, au fost puse în discuție cifrele de afaceri a comerțului exterior, posibilitatea organizării misiunilor de afaceri, cooperarea în domeniile educațional și cultural.

Guvernatorul a susținut propunerea Ambasadorului de a organiza în martie 2020 la Reazani festivalul „Mărțișor” și Congresul diasporei moldovenești din subiectele federale ale Rusiei.

În timpul deplasării, delegația Ambasadei a vizitat rezervația-muzeu a poetului Serghei Esenin din satul Konstantinovo, raionul Rîbnovsk, Muzeul de Istorie a trupelor aero-purtate, precum și Kremlinul din Reazani.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load