COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În R. Moldova se desfăşoară Campania de donare voluntară de sînge în rîndurile tineretului

În R. Moldova se desfăşoară Campania de donare voluntară de sînge în rîndurile tineretului

În perioada 15 octombrie -17 noiembrie 2019, în Republica Moldova se desfășoară Campania de donare voluntară de sînge în rîndul tineretului la nivel național cu genericul ”Numai împreună putem salva vieți! Arată că îți pasă ! Donează Sînge!”, scrie Noi.md.

Mesajul evenimentului este de a îndemna tineretul, să doneze voluntar sînge, contribuind, astfel, la dăruirea de viaţă printr-un act de înalt spirit civic. Campania este organizată în contextul realizării Planului de acţiuni în cadrul Programului naţional ”Securitatea transfuzională, autosigurarea ţării cu produse sanguine pentru anii 2017-2021”.

În perioada 01 - 15 octombrie curent, Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Republica Moldova, de comun cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui a realizat o campanie de informare amplă în rîndurile tineretului din instituţiile de învăţămînt superior şi mediu de specialitate din țară. Au fost organizate întruniri cu tinerii şi distribuite materiale informative, postere şi pliante cu tematica promovării donării de sînge voluntare şi sistematice.


S-au înscris pentru participare în Campania de donare voluntară peste 50 de instituții de învățămînt superior și profesional tehnic, din acestea circa 2800 de tineri. Săptămînal Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui va plasa pe site-il instituției www.cnts.md și profilul de pe rețele de socializare informația privind data, instituția de învățămînt și locul desfășurării evenimentelor de donare a sîngelui.

Prima instituție care va participa la Campania de donare voluntară a sîngelui va fi Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie ”Raisa Pacalo”, mun. Chișinău, str. N. Testimițeanu 28, organizînd în 15 octombrie curent, orele 08:00-16:00, un eveniment de donare a sîngelui, cu participarea tinerilor și a corpului didactic din această instituție.

Tinerii interesaţi, începînd cu vîrsta de 18 ani, care dețin un act de identitate, sînt așteptați la punctele de donare a sîngelui în instituțiile de învătămînt.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load