COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În R. Moldova a fost lansat un proiect pentru învățămîntul profesional tehnic

În R. Moldova a fost lansat un proiect pentru învățămîntul profesional tehnic

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) au lansat proiectul „Dezvoltarea abilităților de viață și a comportamentelor sănătoase în rîndul elevilor din învățămîntul profesional tehnic pentru o mai bună pregătire de angajare în cîmpul muncii”.

Activitățile proiectului vizează 6 mii de tineri din 12 instituții de învățămînt profesional tehnic (ÎPT) din Chișinău, Cahul, Nisporeni, Rezina, Orhei, Edineț, Rîșcani, Bălți, iar scopul acestora este de a dezvolta abilități de viață și comportamente sănătoase în rîndul tinerilor.

Proiectul va aborda provocările cu care se confruntă tinerii din ÎPT atunci cînd vor să se integreze pe piața muncii, din perspectiva formării abilităților de viață. În rezultatul proiectului, 12 săli de clase vor fi amenajate ca spații prietenoase elevilor, dotate cu mobilier și echipament TIC. Instituțiile vor fi pregătite să ofere în mod calitativ și durabil cursul „Decizii pentru un mod sănătos de viață” avînd la bază cadre didactice instruite, materiale de învățare inovative și digitalizate. Va fi pilotat un program de formare continuă a profesorilor și organizate vizite de studiu peste hotare pentru asimilarea bunelor practici. Instituțiile și companiile de afaceri parte a învățămîntului dual vor învăța cum să ofere un spațiu sigur pentru tineri.


De asemenea, va fi creată o rețea de educatori de la egal la egal în cadrul învățămîntului profesional tehnic din Moldova. Menționăm că Proiectul „Dezvoltarea abilităților de viață și a comportamentelor sănătoase în rîndul elevilor din învățămîntul profesional tehnic pentru o mai bună pregătire de angajare în cîmpul muncii” va fi implementat pe parcursul a trei ani.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load