În Piața Marii Adunări Naționale este instalată o scenă (FOTO)

În Piața Marii Adunări Naționale este instalată o scenă (FOTO)

Partidul Democrat din Moldova a început, încă din această noapte, să-şi instaleze o scenă în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Lucrătorii muncesc la instalarea acesteia chiar şi la ora transmiterii acestei ştiri.

Deocamdată PD nu a anunţat ce va face în PMAN, însă ieri, Andrian Candu a declarat în unul dintre briefingurile de presă că se va protesta pentru demisia preşedintelui ţării Igor Dodon.

Reamintim că PD şi-a rezervat PMAN începînd cu 5 şi terminînd cu 9 iunie, de la ora 8 dimineaţa pînă la miezul nopţii a fiecărei zile. O dispoziţie în acest sens a fost semnată de Nistor Grozavu. Totuşi, se pare că democraţii s-au răzgîndit, pentru că pînă astăzi nu a organizare vreun meeting cu alegătorii, aşa cum anunţase la Primăriei.

Totodată amintim că ieri, blocul ACUM şi PSRM au convocat şedinţa Parlamentului, în care au ales conducerea Legislativului şi Comisiile permanente, au desemnat şi învestit Cabinetul de Miniştrii. Acest fapt a fost perceput şi catalogat de către PD drept „uzurpare a puterii de stat”, întrucît Curtea Constituţională a decis că, de fapt, 7 iunie a fost data limită la care putea fi format un Guvern. Pe de altă parte, marile puteri precum UE, SUA şi Rusia, dar şi reprezentanţi din România, au salutat eforturile de a forma o guvernare.

De menţionat că şedinţa de ieri a Parlamentului a avut loc în beznă, deoarece mai mulţi angajaţi ai Parlamentului nu au fost prezenţi la locul de muncă, iar secretarul Legislativului a refuzat să spună deputaţilor de unde se aprinde lumina în sala de şedinţe, depunîndu-şi cererea de demisie.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load