COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În perioada sărbătorilor de iarnă, ANSA a intensificat controlul în rețelele comerciale și în piețe

În perioada sărbătorilor de iarnă, ANSA a intensificat controlul în rețelele comerciale și în piețe

În perioada sărbătorilor de iarnă, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a mărit numărul controalelor inopinate în rețelele comerciale și în piețele agroalimentare din țară.

Potrivit agenției, una dintre cele mai des întîlnite încălcări este vînzarea produselor alimentare în absența certificatelor care confirmă calitatea și originea acestora, precum și a produselor cu termen de valabilitate expirat.

În plus, specialiștii ANSA au identificat cîteva cazuri de angajare a personalului care nu a trecut examenul medical și pregătirea sanitar-igienică. De asemenea, inspectorii au constatat că în capitală există comerț ilegal cu produse alimentare de origine necunoscută și cu etichetare ucraineană (carne, salamuri, produse lactate, pește și ouă etc.). În legătură cu aceasta, specialiștii îndeamnă cetățenii să nu cumpere carne de porc adusă din țările vecine, transmite Moldpres.


Luînd în considerare situația epidemiologică și zootică nefavorabilă din țară și din țările vecine cu privire la pesta porcină africană, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor roagă consumatorii să anunțe despre cazurile de comerț ilegal la linia fierbinte a agenției (0800 800 33) sau prin Viber: 067 675 544.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load