COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În parcurile capitalei au început pregătirile pentru zilele cu soare

În parcurile capitalei au început pregătirile pentru zilele cu soare

Pregătiri intense pentru deschiderea sezonului estival pe plajele şi lacurile din capitală.

Muncitorii îndepărtează deşeurile, conectează dușurile la apă, instalează cabinele de schimb şi taie stuful. Totul trebuie să fie gata pînă în data de 1 iunie. Între timp, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică va lua probe din lacuri, pentru a stabili dacă scăldatul va fi permis sau nu.

În parcul Valea Morilor din sectorul Buiucani al Capitalei, muncitorii lucrează de zor de cîteva zile. Ei spun că din apele lacului se scoate cam o tonă de deşeuri zilnic.

"La fundul lacului este tot ce a fost pe gheaţă iarna asta. Cauciucuri, crengi, sticle din plastic şi metal", a spus şeful, Staţiei de Salvare Centrală Chişinău, Stanislav Ceaglei.


Cîţiva muncitori de la Spaţii Verzi adună mizeria care pluteşte pe lac şi peştii morţi.

"Hîrtii scoatem, pahare, sticle. Nu este civilizată lumea, în loc să arunce la coşul de gunoi, aruncă în lac mizeria şi noi muncim pentru cineva."

Temperaturile generoase de afară i-au determinat pe unii să nu mai aştepte deschiderea oficială a sezonului.

Şi pe mal au loc lucrări de amenajare. Muncitorii vopsesc băncile şi instalează dușurile.

Trecătorii spun că eforturile muncitorilor sînt în zadar, atîta timp cît apa este poluată, iar oamenii aruncă zilnic deşeuri în lac.

"E foarte periculos, dacă uitaţi-vă cît peşte mort stă pe mal. Dap cum credeţi aici este de scăldat? De aici poţi căpăta o boală că nu te ajunge buzunarul pentru tratament."

"Nu arată bine apa din lac. Eu, de exemplu, nu m-aş scălda şi nu le-aş permite nici copiilor mei."

Responsabilii de la Agenţia pentru Sănătate Publică vor preleva probe din nisip şi apă din toate zonele de agrement, iar rezultatele vor fi gata la sfîrşitul lunii. În ultimii doi ani, specialiştii au recomandat oamenilor să evite scăldatul în bazinele din Capitală, deoarece au fost depistate bacterii ce pot provoaca boli diareice acute şi toxi-infecţii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load