În parcul Valea Morilor din Capitală ar putea apărea un complex locativ

În parcul Valea Morilor din Capitală ar putea apărea un complex locativ

În parcul Valea Morilor din Capitală ar putea apărea un complex locativ. Potrivit proiectului, complexul urmează a fi ridicat în strada Timiș, în apropierea scării de intrarea în parcul Valea Morilor.


Complexul locativ urmează a fi construit pe o suprafață de de 35,22 ari și va fi constituit dintr-un bloc de oficii, trei blocuri locative și un bloc social-educațional de perspectivă.


Potrivit proiectului, complexul urmează a fi ridicat în imediata apropiere a scărilor, iar beneficiarul este SRL „Rivis-Grand”.


„Acest proiect de blocuri locative nu conține măcar o propoziție în care cei care vor să construiască blocurile ar argumenta necesitatea construcției blocurilor locative anume în acea zonă, și nu din punctul de vedere a ceea ce ar cîștiga ei, ci din punctul de vedere a ceea ce ar cîștiga orașul. Propunerea mea e următoarea: Consiliul Municipal Chișinău să refuze modificarea codului de reglementare urbanistică și să păstreze codul existent al zonei. Ulterior, CMC să demareze procedura de achiziționare a terenului care se află la moment în proprietate privată (cu nr. cadastral 0100202.481) care să fie trecut în proprietate publică. Cel mai bine ca zonă verde”, a scris pe blogul său Vitalie Sprînceană, realizator al emisiunii ContraCultura de la TV8.


Chișinăuienii sînt invitați la dezbateri publice pe marginea acestui proiect în incinta Preturii sectorului Centru, str. Bulgară, nr.43, la data de 7 februarie 2018, ora 10.00, în sala de ședințe.


Recomandările pe marginea proiectului supus consultării publice pot fi expediate pînă pe data de 07.02.2018, pe adresa Preturii sectorului Centru, str. Bulgară, 43, sau pe adresa electronică: pretura@chisinaucentru.md.
  
  


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load