COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În or. Cricova un bloc de locuit a fost plasat în carantină (VIDEO)

În or. Cricova un bloc de locuit a fost plasat în carantină (VIDEO)

În orașul Cricova, în caratină a fost plasat un bloc întreg. Doar în această clădire sînt trei cazuri de îmbolnăviri. Oamenii sînt obligați să stea în apartamente timp de două săptîmîni.

Totuși, unii spun că nu pot sta non-stop în casă și ies în fața blocului pentru o gură de aer sau după țigări. Amenzile pentru nerespectarea carantinei sînt de cel mult 25 de mii de lei.

Natalia GHEȚU, REPORTERĂ TV8: „Locatarii acestui bloc din Cricova au în carantină pentru două săptămîni pentru două săptămîni, începînd de ieri. La intrare în bloc a fost plasat un anunț în care se menționează că asigurarea cu alimente și strictul necesar în această perioada se va asigura prin intermediul rudelor și apropiaților”.


Pîine, lapte, apa și bastonașe din porumb, pentru copii. Asta a cumpărat acest bărbat pentru rudele care se află în autoizolare după ce trei persoane din bloc au fost diagnosticate cu coronavirus. Spune că nu s-a gîndit ca va prinde timpurile cînd ușa blocului se va deschide doar pentru cîteva secunde pentru a transmite produse alimentare celor dragi.

Nu s-au așteptat că vor discuta la cîțiva metri distanță nici acești vecini pe care i-am surprins stînd la balcon: „Ne-au spus să nu ieșim din casă”; „Avem restricții nu ieșim afară”.

Nu toți însă respectă restricțiile, mai ales fumătorii înrăiți: „De ce nu stați în casă? Am nevoie de țigări. Este anunț pe ușă că trebuie să stați în casă. Înțeleg foarte bine da eu nu pot fără țigări. Anunțul e pus nu pentru fumători, dar pentru cei bolnavi de gripa aviară”.

Decizia de a plasa blocul în carantină a fost luată de conducerea localității pentru a opri răspîndirea virusului. Astăzi, clădirea primăriei era dezinfectată, iar un anunț, lipit pe ușă, le spunea oamenilor că audiențele au fost sistate. Primarul de Cricova se afla la muncă.

Valentin GUȚAN, PRIMAR ORAȘUL CRICOVA: „Doamna și concubinul ei și o persoana care locuiește pe aceeași scară și care a fost în contact direct (…). În acest bloc locuiesc n jur de 165 de persoane. – Nu am văzut poliție? Este poliție. Ea patrulează în vecinătate. Nu este post permanent. Mizăm pe responsabilitatea fiecăruia. Polițist la fiecare apartament nu putem să punem”.

Cel puți patru sate și un oraș din țară sînt, oficial, în carantină, din după ce mai multe persoane din localități au fost diagnosticate cu noul coronavirus. Dacă oamenii nu respectă regimul de carantină, ei riscă amenzi de pînă la 25 de mii de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load