În opt luni ale anului curent, ANSA a retras sute de kg de produse din comerț

În opt luni ale anului curent, ANSA a retras sute de kg de produse din comerț

În 8 luni al anului curent, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a retras din comerț și unități de alimentație publică 2618,356 kilograme de produse neconforme.


Informația a fost publicată astăzi de către ANSA, pentru a marca Ziua Mondială a Alimentaţiei, declarată de Adunarea Generală a ONU, cu scopul creşterii gradului de conştientizare publică asupra problemelor privind alimentaţia la nivel mondial şi consolidarea solidarităţii în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei.


Anual, pe glob, se aruncă în jur de 88 milioane de tone de produse alimentare. Alimentele care ajung cel mai des la gunoi sînt bucatele preparate gata, pîinea/produse de panificație, legumele şi fructele, iar motivele ce conduc la acest lucru sînt degradarea rapidă a alimentelor, estimarea greșită a cantității de alimente ce se consumă la o masă, dar şi cumpărăturile în exces.


La diminuarea considerabila a efectelor negative produse de risipa alimentară atît asupra economiei, cît și mediului, pot contribui toți cei implicați în viata unui produs – de la producător la consumator.


Pentru a exclude fenomenul de risipă a alimentelor, ANSA a înaintat mai multe propuneri de modificare a Legii nr. 231 “Cu privire la reglementarea comerțului intern”, stabilind drept obiectiv interzicerea returului din unitățile comerciale a produselor neconforme, inclusiv a celor cu termen expirat. Conform propunerilor, operatorul este responsabil de nimicirea produselor alimentare neconforme.


Ziua Mondială a Alimentaţiei este marcată în peste 150 de țări, cît și în Republica Moldova.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load