TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Monitorul Oficial va fi publicat planul de acțiuni privind siguranța rutieră pentru 2020-2021

În Monitorul Oficial va fi publicat planul de acțiuni privind siguranța rutieră pentru 2020-2021

Planul de acțiuni privind siguranța rutieră pentru anii 2020-2021 va fi publicat în Monitorul Oficial de vineri, 31 ianuarie.

Documentul a fost aprobat de Guvern în şedinţa de miercuri, 29 ianuarie, şi prevede mai multe acţiuni peconizate în perioada de referinţă, care au scopul să îmbunătăţească situaţia în traficul naţional, transmite NOI.md cu referire la MOLDPRES.

Conform Palnului, la nivel naţional va fi instituită o platformă de comunicare în domeniul siguranței rutiere, de elaborarea căreia vor fi responsabile autorităţile centrale şi cele locale, mediul academic şi organizaţiile neguvernamentale.


Programul prevede şi îmbunătățirea sistemului de management integrat al acțiunilor instituțiilor specializate de intervenție în cazul accidentelor rutiere; măsuri pentru elaborarea și implementarea proiectelor-pilot privind amenajarea pistelor pentru pietoni şi biciclişti; identificarea, cercetarea şi reabilitarea sectoarelor cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere; evaluarea activităţii şoferilor, inclusiv cei cu experienţă, precum şi a şcolilor auto; monitorizarea procedurilor de eliberare a permiselor de conducere etc.

Cheltuielile aferente implementării Planului de acțiuni menționat vor fi suportate din contul și în limitele bugetului anual, precum și din alte surse conform legislației. Controlul asupra executării hotărîrii se pune pe seama Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load