COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Moldova vor fi simplificate condițiile de participare la programul ”Prima Casă”

În Moldova vor fi simplificate condițiile de participare la programul ”Prima Casă”

Condițiile de participare în cadrul programului ”Prima Casă” vor fi simplificate prin reducerea cotei de participație proprie și extinderea categoriilor de beneficiari.

Acest lucru este prevăzut de modificarea Legii cu privire la unele măsuri în vederea implementării Programului de stat ”Prima Casă”, care a fost aprobată astăzi de Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe, propunînd examinarea și adoptarea lor în ședința plenară a parlamentului, transmite Noi.md.

Prioectul de lege presupune micșorarea cotei participației proprii inițiale în Program de la 10% la 5% din prețul de procurare a locuinței. Totodată, acesta prevede majorarea vîrstei solicitanților care pot accesa programul - de la 45 la 50 ani.


În plus, devin eligibile și persoanele fizice care dețineau în proprietate un imobil, dar al cărui spațiu locuibil depășea 9 m2 per persoană.

Astfel, această inovație va deschide accesul la Programul ”Prima Casă” a persoanelor care doresc să-și îmbunătățească condițiile de trai și să cumpere un apartament nou sau o casă cu o suprafață mai mare decît cea pe care o dețin în prezent.

De asemenea, proiectul de lege prevede includerea în categoriile beneficiarilor de compensații și a persoanelor care au accesat un credit ipotecar până la lansarea Programului – martie 2018.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load