În Moldova vor fi comemorate victimele catastrofei de la Cernobîl

În Moldova vor fi comemorate victimele catastrofei de la Cernobîl

Guvernul va organiza evenimente de comemorare a victimelor catastrofei de la Cernobîl.


În capitală, ziua de 26 aprilie va începe cu Marşul Memoriei, depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt şi un miting de comemorare la Memorialul victimelor catastrofei de la Cernobîl.


În această zi, în municipiul Chișinău, dar și în raioanele țării, vor fi organizate mese de pomenire și întîlniri cu participanții la lichidarea avariei. Tinerii sînt încurajați să participe la activități de voluntariat pentru îngrijirea monumentelor și a mormintelor celor decedați în urma catastrofei.


Guvernul va oferi în continuare ajutor material anual familiilor participanţilor decedaţi în acţiunile de lichidare a consecinţelor avariei de la Cernobîl și persoanelor cu dizabilități în urma catastrofei. Aceștia vor beneficia și de asistența medicală necesară.


Pe parcursul acestui an, vor fi edificate monumente în memoria participanţilor la lichidarea consecinţelor catastrofei de la Cernobîl în localităţi din raioanele Şoldăneşti, Taraclia, Briceni, Sîngerei, Străşeni, Comrat și Ceadîr-Lunga.


De asemenea, va fi editată o carte despre eroismul participanţilor la lichidarea consecinţelor catastrofei de la Cernobîl şi ale altor avarii nucleare.


În prezent, în Republica Moldova locuiesc peste 2000 de participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl.


În acest an, se împlinesc 33 de ani de la producerea catastrofei de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl. Acest dezastru este considerat cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load