COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Moldova va fi măsurat impactului social al pandemiei COVID-19

În Moldova va fi măsurat impactului social al pandemiei COVID-19

Biroul Național de Statistică (BNS) continuă din 1 mai colectarea datelor pentru Cercetarea Bugetelor Gospodăriilor Casnice, care include acum un modul suplimentar, dedicat impactului crizei COVID-19.

Întrebările adiționale au formulate în colaborare cu PNUD Moldova și Banca Mondială, iar datele urmează sa fie utilizate pentru evaluarea impactului crizei asupra grupurilor vulnerabile ale populației și populației în ansamblu.

Astfel, gospodăriile incluse în eșantionul din trimestrul II al anului 2020, vor răspunde la întrebări care vor reflecta: consecințele asupra stării de sănătate, activității economice sau a mobilității; dificultățile în accesarea produselor sau serviciilor de sănătate; consecințele asupra stării financiare a gospodăriei.

Toate informațiile colectate de la gospodăriile casnice în cadrul cercetării sînt confidențiale și vor fi utilizate doar în scopuri statistice. Rezultatele cercetării vor fi publicate, în formă generalizată, pe pagina oficială web a BNS în trimestrul III al lui 2020.


Evaluarea este pregătită cu expertiză națională și internațională, implicînd membrii grupului de lucru privind impactul socio-economic al COVID-19, condus de PNUD în numele echipei de țară a ONU.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load