COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Moldova va fi accelerată implementarea IT în diverse domenii

În Moldova va fi accelerată implementarea IT în diverse domenii

În Moldova se planifică accelerarea proceselor de implementare a tehnologiilor informaționale în diverse domenii – educație, comerț, medicină, management la distanță etc.

Subiectul a fost discutat în cadrul întrevederii dintre președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu membrii Consiliului Directorilor Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC din Moldova (ATIC), transmite Noi.md.

Șeful statului a inițiat această întrevedere pentru a afla din prima sursă problemele cu care se confruntă sectorul TIC din Moldova în condițiile pandemiei.


”Înțelegem că absolut toate sectoarele au fost și vor fi afectate de această criză, dar criza este și o provocare și am dorit să examinăm impedimentele depistate în procesul de implementare a tehnologiilor IT în diverse sectoare, precum și să identificăm soluții pentru depășirea acestora”, a menționat Igor Dodon.

Părțile au fost unanimi în opinia că niciun stat nu a fost pregătit de pandemie, fapt care a scos în evidență necesitatea accelerării proceselor de implementare a tehnologiilor informaționale în diverse domenii – educație, comerț, medicină, management la distanță etc.

Reprezentanții TIC au exprimat disponibilitate de a se implica în activitatea de eliminare a obstacolelor în acest proces.

Pe finalul discuției președintele a solicitat reprezentanților TIC să elaboreze un set de propuneri concrete de modificare a legislației și a documentației de reglementare pentru a avansa pe dimensiunea respectivă și a asigura promovarea agendei digitale a țării.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load