TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Moldova s-a redus numărul abonaţilor la telefonia mobilă

În Moldova s-a redus numărul abonaţilor la telefonia mobilă

În Moldova, numărul abonaților la serviciile de telefonie mobilă, în prima jumătate a anului 2019, a scăzut cu 16,1 mii (-0,4%), alcătuind 4 milioane 360 mii, relatează Noi.md.

Informaţia vine din partea Agenţiei Naţionale de Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, potrivit conform datelor prezentate ANRCETI de cei trei furnizori de servicii de comunicaţii mobile (Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom), scăderea numărului total de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobilă a fost cauzată de diminuarea bazei de abonați a companiei Orange Moldova, cu 41,6 mii, alcătuind 2 mln. 497,7 mii..


În acelaşi timp, numărul abonaţilor companiei Moldcell s-a majorat cu 14,9 mii, constituind 1 mln. 466,8 mii, iar cel al abonaţilor companiei Moldtelecom a crescut cu 10,5 mii, alcătuind 395,3 mii.

Din numărul total de abonați – 3 mln. 465,8 mii au constituit abonații activi de telefonie mobilă, iar 893,9 mii au fost utilizatorii pasivi, adică cei care nu au achitat niciun serviciu de telefonie mobilă.

Urmare a acestei evoluții, rata de penetrare a serviciilor respective, raportată la 100 de locuitori, a scăzut cu 1,4 puncte procentuale și a alcătuit 129%.
.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load