COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Moldova, pe 9 Mai va avea loc acțiunea online ”Regimentul nemuritor fără frontiere”

În Moldova, pe 9 Mai va avea loc acțiunea online ”Regimentul nemuritor fără frontiere”

Consiliul coordonator al compatrioților ruși din Moldova a anunțat că își transferă evenimentele dedicate aniversării a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, în rețelele sociale.

"Avînd în vedere imposibilitatea de a organiza acțiunea "Regimentul nemuritor" pe străzile orașelor noastre, în acest An al comemorării și gloriei, împreună cu Consiliul Coordonator Mondial al compatrioților ruși, vom organiza o acțiune online "Regimentul nemuritor - fără frontiere!", a declarat președintele Consiliului, Alexei Petrovici, transmite eadaily.com

El a menționat că pe parcursul mai multor ani, anume compatrioții ruși au fost inițiatorii, organizatorii și participanții la marșul Regimentului nemuritor.
"În cadrul acțiunii online, utilizînd toate rețelele sociale și site-urile accesibile tuturor, noi vom posta fotografii cu rudele noastre și istorii despre implicarea lor în luptele din Marele război pentru apărarea patriei, în detașamente de partizani și grupuri clandestine, despre faptele lor în spatele frontului", a declarat conducătorul Clubului istorico-patriotic rus.


Petrovici a subliniat că, conform planului organizatorilor, toți doritorii de a se alătura acestui eveniment pot plasa pe 9 mai, pe paginile lor de pe rețele sociale populare fotografii cu rudele care au participat la lupta împotriva fascismului, vor indica numele lor, prenumele, gradul militar, anii de viață.
"Vom folosi numărul maxim de grupuri, pagini, site-uri. În postare rugăm să menționați Ambasada Federației Ruse și Consiliul Coordonator al compatrioților ruși (CCCR). Aceste informații pot fi, de asemenea, transmise în avans pe adresa de e-mail a CSRS. De Ziua Victoriei, fotografiile trimise vor fi publicate pe pagina noastră", a conchis Alexei Petrovici.

Amintim că situația epidemiologică complicată din Moldova, privind amenințarea răspîndirii pandemiei de coronavirus, nu va permite desfășurarea acțiunilor de serbare a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Ca și în Rusia, evenimentele publice au fost amînate. În Republica Moldova, partea oficială va avea loc pe 24 august. Șeful statului, Igor Dodon, a calificat această dată drept una semnificativă pentru istoria țării.

"Această dată nu este deloc întîmplătoare. În această zi sărbătorim aniversarea operațiunii Iași-Chișinău, eliberarea Republicii Moldova de sub ocupația fascistă", a menționat președintele.

Totodată, toți veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei vor fi vizitați acasă în ajunul sărbătorii și li se va oferi ajutorul necesar, a dat asigurări Dodon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load