În doar două luni, peste 250 de şoferi au rămas fără permise de conducere

În doar două luni, peste 250 de şoferi au rămas fără permise de conducere

Aplicarea noilor modificări legislative lasă şoferii prinşi în stare de ebrietate la volan fără permise de conducere.


Doar în primele două luni ale anului, agenţii de patrulare au documentat 300 de conducători, iar 270 dintre ei au fost lipsiţi de acte şi documentaţi penal. Potrivit Poliţiei de patrulare, amenzile care încep de la 25 de mii de lei şi privarea de dreptul de a conduce autovehiculul au scopul de a reduce numărul de accidente rutiere soldate cu decese.


Oamenii spun că le este frică să păşească pe trecerile de pietoni şi şi-ar dori ca noile legi aplicate şoferilor care urcă băuţi la volan să le taie din dorinţa de a consuma alcool.


Majoritatea şoferilor salută noile modificări legislative. 


Şoferii depistaţi la volan în stare avansată de ebrietate rămîn fără permis de conducere. Ei vor putea obţine un nou document abia peste patru ani şi doar după ce vor prezenta certificatul de participare la instruirea anti-alcool. Costul Programului probaţional anti-alcool este de 4000 de lei.


Anul trecut, peste 3400 de şoferi au fost depistaţi băuţi la volan. Din 14 decembrie, atunci cînd au intrat în vigoare noile modificări legislative, au fost înregistrate 26 de accidente rutiere provocare de conducători auto aflaţi în stare de ebrietate, iar trei persoane şi-au pierdut viaţa. În luna ianuarie, 270 de şoferi prinşi la volan în stare avansată de ebrietate au fost privaţi de dreptul de a conduce autovehiculul şi sînt documentaţi penal.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load