COVID-19 în MOLDOVA

În curînd, orașul Cantemir va fi de nerecunoscut

În curînd, orașul Cantemir va fi de nerecunoscut

Uniunea Europeană susţine Republica Moldova pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale tuturor locuitorilor. Un exemplu de transformare pozitivă este şi oraşul Cantemir. Grădiniţele, gimnaziul, liceul din localitate au fost renovate cu bani europeni, transmite tvr.md.

Tot din fondurile UE se construiesc o staţie de epurare şi un nou sistem de canalizare, iar locuitorii oraşului au parte de iluminat stradal modern. Fosta staţie de epurare din Cantemir a fost construită în anii '60. De mai bine de un deceniu aceasta nu mai funcţiona. Tot cu ajutorul Uniunii Europene, oraşul Cantemir va avea şi un nou sistem de canalizare. Lucrările ar trebui să se încheie pînă în vara anului 2021.

Grădiniţele, gimnaziul şi liceul din oraş au fost, de asemenea, renovate cu fonduri europene. Acum, acestea urmează a fi dotate şi cu panouri solare. Locuitorii oraşului Cantemir se bucură şi de un sistem de iluminat stradal modernizat, ecologic şi ieftin în utilizare, folosind 412 panouri led.


Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova a lansat de curînd, în format online, campania "UE pentru Moldova rurală", care îşi propune să arate schimbările reuşite în zonele rurale, cu sprijinul Uniunii Europene. Statisticile arată că locuitorii de la sate reprezintă mai mult de 40 la sută din populaţia Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load