COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În copilăria mea nu exista Moș Crăciun, noi îl așteptam doar pe Moș Gerilă

În copilăria mea nu exista Moș Crăciun, noi îl așteptam doar pe Moș Gerilă

De sărbători, toate drumurile duc acasă! Acolo ne simțim cel mai bine, avîndu-i pe cei dragi aproape. Asta mărturisește și eroina de astăzi a campaniei „Amintiri din copilărie” lansată de portalul de știri Noi.md.

În copilăria mea nu exista Moș Crăciun, noi îl așteptam doar pe Moș Gerilă

În copilăria mea nu exista Moș Crăciun, ci doar Moș Gerilă. Pe el îl așteptam dar nu în seara de Crăciun, și în noaptea de anul nou. Așa era în tot spațiul sovietic în care s-a nimerit să copilăresc.

Dar chiar și așa, prin grija părinților, aveam în fiecare an parte de magia sărbătorilor de iarnă. Pe masa de sărbătoare nu lipseau niciodată cele mai delicioase bucate și aromata tortă de miere.


Evident, așteptam dimineața de Crăciun (Anul Nou) ca pe o minune. Și nu doar pentru cadourile pe care le găseam sub brad, ci pentru acel „totul nou, totul de la capăt”, pentru hainele noi cumpărate de părinți, pentru bomboanele aduse de bunici și pentru portocalele care se găseau greu la piață și doar de sărbători parcă izvorau ca prin minune.

În casă era cald, curat, eram toți acasă, mirosea a brad, mandarine, vanilie, a bine, a fericire. Cred că cel mai mult îmi plăcea că eram toți împreună acasă și nimeni nu se grăbea nicăieri. Aveam tot timpul din lume pentru noi. Tata nu mergea la fermă, mama nu fugea la spital, iar bunicul cu mustață deasă ne povestea cele mai hazlii istorii rupte din copilăria sa.

Acum prețuiesc și mai mult amintirea acestei stări, mai ales că nu mai sîntem toți.

Îmi amintesc albul de afară. Geamurile pictate de ger. Cel mai important și mai de preț, era faptul că familia o vedeam sănătoasă și împreună, aceasta era de fapt, adevărata magie a sărbătorii. Confecționam noi decorațiunile pentru brad. Iubeam cutia cu betele și globuri pe care o scoteam cu atenție cu cîteva zile înainte de Crăciun ca să amenajam bradul. Tot timpul aveam brad.

Era nevoie de atît de puțin ca să fim fericiți și împliniți. Era suficient să fim împreună.

Fii eroul Noi.md cu o amintire din copilărie. Te încurajăm să ne povestești​ și tu istoria ta de Crăciun.

O poți face pe adresa electronică editor@noi.md sau Facebook.com/NOI.md/, dar și Facebook.com/EchipaNOI.md/. Așteptăm cu drag istorioara ta!

La fel, poți publica istorioara pe paginaa ta, utilizînd hashtag #Noi_challenge.

Dar, cel mai important, dacă crezi că ai o istorie interesantă și nu dorești să îți divulgi identitatea, noi îți asigurăm acest secret, este nevoie doar să menționezi acest lucru.

Toate istoriile le poți citi aici.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load