COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În comuna Chetrosu, preotul va merge pe străzi pentru a sfinți darurile de Paști

În comuna Chetrosu, preotul va merge pe străzi pentru a sfinți darurile de Paști

Locuitorii din satele Todirești și Chetrosu din raionul Anenii Noi vor putea sfinți darurile de Paști în noaptea Învierii ieșind pe străzile principale ale localităților.

Preotul, împreună cu primarul, polițistul de sector se vor deplasa prin sat pentru a sfinți darurile pascale.

Preotul Andrei Pîrgaru, de la Biserica „Sfîntul Mare Mucenic Dumitru” din Chetrosu, a declarat pentru IPN că slujba de Paști va fi oficiată la biserică, în lipsa enoriașilor. Oamenii sînt îndemnați să se roage acasă.


Ulterior, preotul va porni cîntînd: „Hristos a Înviat!” pe principalele străzi. Oamenii sînt îndemnați să poarte măști de protecție și mănuși și, neapărat, să păstreze distanța socială. De asemenea, enoriașii trecuți de 60 de ani sînt îndemnați să nu vină, să apeleze la cei tineri ca să-i ajute cu sfințirea darurilor pascale.

Preotul a îndemnat creștinii să nu exagereze atunci cînd vor pregăti coșurile pentru sfințire. Enoriașii sînt îndemnați să pună în ele pasca și ouă roșii, simboluri ale sfintelor sărbători de Paști. Chiar dacă unii țin neapărat să binecuvînteze și alte bucate, acestea trebuie să fie corespunzător ambalate. Darurile trebuie puse în coș așa cum ar pregăti ceva mama pentru pruncul său – cu mare grijă și responsabilitate.

Părintele spune că, după sfințirea darurilor pascale, enoriașii trebuie să se bucure de această sărbătoare acasă, pentru că ea este una de familie. Creștinii sînt îndemnați să se abțină de la petreceri la iarbă verde, grătare etc.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load