COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În ciuda greutăților, o instituție superioară de învățămînt își continuă activitatea

În ciuda greutăților, o instituție superioară de învățămînt își continuă activitatea

Institutul de Relații Internaționale din Moldova (IRIM) își continuă activitatea. Anunțul a fost făcut de consilierul prezidențial în domeniul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, care a efectuat o vizită de lucru la IRIM.

Acesta spune că a făcut cunoștință cu activitatea instituției de învățământ superior, în special cu procesul de susținere a examenelor de stat și pregătirea către noul an de studii, aducînd la cunoștință rectorului Valentin Beniuc hotărîrea luată la inițiativa președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de a exclude IRIM din procesul de raționalizare a rețelei universităților publice, lansat nu demult de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

„Institutul de Relații Internaționale din Moldova își va menține în continuare autonomia universitară și statutul de instituţie de învăţământ superior universitar de stat.


De menționat că IRIM-ul în 18 ani de activitate a acumulat un potențial considerabil în domeniul formării specialiștilor de înaltă calificare profesională și o experiență inedită în cercetarea metadomeniului de relații internaționale, organizării conferințelor științifice internaționale.

Avem încredere că și pe viitor IRIM va îmbina eficient şi constructiv procesul educaţional şi de cercetare ştiinţifică, asigurând crearea unei societăţi prospere, capabilă să evolueze politic, economic şi social”, declară Popovici.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load