La Chișinău va apărea o nouă zonă de sport (VIDEO)

La Chișinău va apărea o nouă zonă de sport (VIDEO)

Curînd la Chișinău, datorită eforturilor comune depuse de Ministerul de Interne, PNUD și Termoelectrica va apărea un nou complex sportiv format din două piscine în aer liber – una pentru adulți cu lungimea de 25 de metri și alta pentru copii cu lungimea de 15 metri, relatează Noi.md.


Într-un interviu acordat portalului nostru, directorul Clubului Sportiv Central Dinamo, Arcadie Bostan, a vorbit în detalii despre cum va arăta noua atracție a capitalei, dar și cine va avea acces la cele două bazine care au intrat în reconstrucție după aproape 40 de ani.


„Sper ca pînă în luna aprilie anul viitor totul să fie la cel mai înalt nivel. Finanțatorul principal este Ministerul de Interne, precum și PNUD, dar și Termoelectrica, cea care cu condiția că iau toate rețelele de încălzire la balanța lor și ne modernizează rețelele termice, suportul fiind de aproximativ 1 milion de lei. Acces o să aibă toată lumea. Pentru persoanele cu dizabilități vom construi niște rampe speciale ca să aibă posibilitatea să coboare în bazin”, a declarat Arcadie Bostan.


Totodată, acesta mai spune că toate produsele necesare la modernizarea bazinelor au fost aduse tocmai din Italia, acestea fiind de cea mai înaltă calitate. La fel, directorul Clubului Sportiv Central Dinamo ne dă asigurări că toate tehnologiile implementate în această zonă de sport nu mai pot fi întîlnite la noi în țară, iar condițiile în care se vor putea odihni chiar și cei mici sînt perfecte.


„Apa se va curăța prin filtre, prin încălzitoare și va veni înapoi în bazin. Apa din bazinul mare și cea din bazinul mic e diferită. Pentru copii sînt niște condiții mai lejere ceea ce ține de concentrația de clor, temperatura apei, etc.”, a adăugat Arcadie Bostan.


După renovare, bazinul mare, care are lungimea de 25 de metri și lățimea de 14 metri, va dispune de șase piste pentru înotători. Lucrările se fac în conformitate cu rigorile și standardele Federației Internaționale pentru Natație, fapt care va permite organizarea pe viitor a unor competiții sportive naționale și regionale.


De precizat că, renovarea bazinului Dinamo se face în cadrul unui proiect implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), din resursele financiare oferite de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Bugetul pentru reconstrucție se cifrează la 712.000 de dolari.


În materialul video au fost folosite secvențe din prezentarea grafică a proiectului, organizației de proiectare BIM-TECH SOLUTION S.R.L, realizată de Ostapciuc Eugeniu.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load