În Chișinău începe curățenia generală

În Chișinău începe curățenia generală

De săptămîna viitoare, în municipiul Chișinău începe „curățenia generală de primăvară”, care se va desfășura pînă la sfîrșitul lunii aprilie. În această perioadă, muncitorii de la Direcția generală locativ-comunală și amenajare vor efectua lucrări de salubrizare în spațiile pe care le au în gestiune.

Șeful Direcției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că, după ce au muncit la deszăpezire, angajații DGLCA au trecut la evacuarea nisipiului de pe marginea carosabilului. De asemenea, sînt efectuate lucrări de spălare a străzilor. Muncitorii greblează frunzele din curțile de bloc, dar și din alte spații pe care le au în gestiune.

„Curățenia generală de primăvară” se va încheia în preajma sărbătorilor de Paști. Pe lîngă spațiile din gestiune, vor fi organizate acțiuni de salubrizare de-a lungul rîului Bîc, dar și la gunoiștile improvizate. De asemenea, este planificată mobilizarea și implicarea chișinăuienilor în lucrările de salubrizare.

În responsabilitățile Direcției intră și salubrizarea locurilor de joacă pentru copii, a platformelor de colectarea a deșeurilor menajere, a spațiilor verzi din curțile de bloc.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load