COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În ce tip de cauze au fost făcute primele expertize ADN în Moldova

În ce tip de cauze au fost făcute primele expertize ADN în Moldova

Centrul de Medicină Legală a anunțat finalizarea primelor expertize genetice judiciare și extrajudiciare.

Expertizele judiciare au fost dispuse în cadrul cauzelor penale pornite pe marginea infacțiunilor de omucidere și privind viața sexuală.

Expertizele extrajudiciare au fost realizate în cadrul cauzelor civile și au avut drept obiectiv stabilirea paternității. Centrul nu a anunțat alte date statistice privind expertizele efectuate scrie Bizlaw.


Centrul de medicină legală a început prestarea serviciilor de expertiză judiciară genetică în august 2019.

Scopul investigațiilor molecular-genetice constă în cercetarea țesuturilor și lichidelor biologice în vederea identificării profilului genetic şi/sau comparării acestuia. În acest laborator, vor fi soluționate probleme legate de identificarea suspecților; descoperirea crimelor sau delictelor; cercetarea paternității; identificarea victimelor catastrofelor, avînd un grad înalt de concludență și o certitudine de pînă la 99,99%.

Avantajul acetui tip de investigații este identificarea genomului uman (ADN) în cantități minime de material biologic divers, cum ar fi: țesuturi, inclusiv oase și dinți, urme lăsate pe obiecte prin contactul mîinilor sau altor părți ale corpului, fire de păr, urme de sînge, salivă, spermă și alte secreții biologice.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load