COVID-19 în MOLDOVA

În ce localități din țară sînt cele mai multe locuri de muncă

În ce localități din țară sînt cele mai multe locuri de muncă

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 17.08.2020 erau în evidenţă 8195 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atît de femei, cît și de bărbați.

Cele mai multe dintre ele sînt în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Dondușeni – 33 și Soroca – 46, scrie tv8.md

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sînt disponibile 2016 locuri de muncă vacante, constituind cca 25% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sînt disponibile în sectorul sănătății și în funcție de inspector sau de ofițer de poliție. Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6179 locuri de muncă, ce constituie 75% din numărul total de locuri de muncă vacante.


Dintre care peste două mii sînt disponibile în industria textilă și confecții. Muncitorilor necalificaţi le sînt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar 402, muncitor necalificat în agricultură – 233, hamal – 58, paznic, spălător vehicule.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sînt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load