COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În ce condiții Muzeul Național de Literatură va aniversa 55 ani de la fondare

În ce condiții Muzeul Național de Literatură va aniversa 55 ani de la fondare

Fondurile Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” riscă să fie deteriorate din cauza ploilor abundente care au inundat subsolul Casei Uniunii Scriitorilor, clădirea unde acestea se păstrează.

Problema a fost semnalată de mai mult timp, o soluție finală însă nu a fost deocamdată găsită, spune consilierul președintelui în domeniul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.

Anterior, în cadrul Ministerului Educației au fost examinte mai multe soluții pentru identificarea altor locații unde să fie transferate fondurile Muzeului. Este vorba de Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Muzeul National de Etnografie și Istorie Naturală.


Rămîne ca aceste soluții să fie puse în practică, iar muzeul, cu o colecție de aproape 100 mii de exponate, inclusiv cărți ce datează din timpuri străvechi (anii 1600), începînd cu scrierea de mînă și pînă la tiparul modern, va fi salvat. Este de datoria noastră să salvăm Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, a declarat Corneliu Popovici.

Menționăm că în toamna anului 2020, Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” va aniversa 55 ani de la fondare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load