COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În ce condiți poate fi extinsă starea de urgență

În ce condiți poate fi extinsă starea de urgență

Premierul Ion Chicu a anunțat, luni, după ședința de la Președinție, că în Moldova nu va fi prelungită starea de urgență dacă dinamica îmbolnăvirii cu COVID-19 se va menține la nivelul actual.

Potrivit premierului, decizia finală va fi luată în funcție de evoluțiile care se vor înregistra pe parcursul următoarelor două săptămîni.

„Am discutat cu președintele țării și președintele Parlamentului despre acțiunile de după 15 mai, cînd expiră starea de urgență. Dacă vom ține situația așa cum este în prezent, starea de urgență nu va fi extinsă”, a spus premierul.

Chicu a declarat că situația cu cazuri noi de infectare cu coronavirus în Moldova s-a stabilizat. Numărul mare de cazuri din ultimele zile se explică, potrivit premierului, prin testarea în masă efectuată în focare.


”În linii mari, creșterea cazurilor active în 24 de ore nu depășește 30-40 de cazuri. Aceasta înseamnă că noi sîntem sub pronostic, ceea ce ne permite să gestionăm situația prin intermediul sistemului nostru medical”, a spus Chicu.

De astăzi, au fost ridicate unele restricții pentru populație și agenții economici. Din 27 aprilie, se permite plimbarea în parcuri în grupuri nu mai mari de 3 persoane. De asemenea, din 27 aprilie vor fi deschise unele magazine care efectuează comerțul cu amănuntul, cu excepția piețelor și centrelor comerciale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load