În care altă țară vor putea moldovenii să călătorească fără vize

În care altă țară vor putea moldovenii să călătorească fără vize

În viitorul apropiat, cetățenii moldoveni vor avea posibilitatea de a vizita fără vize încă o țară – Federația Sfîntul Kitts și Nevis, notează NOI.md.


Astfel, Republica Moldova și Federația Sfîntul Kitts și Nevis vor semna un acord interguvernamental privind eliminarea obligativității vizelor pentru deținătorii de pașapoarte diplomatice, oficiale, de serviciu și pașapoarte obișnuite. Un document în acest sens a semnat guvernul țării noastre, relatează NOI.md.


Federația Sfîntul Kitts și Nevis este un stat din Marea Caraibelor de Est, format din două insule – Sfîntul Kitts și Nevis – legate de Antilele Mici, și este cel mai mic stat din emisfera vestică, atît ca teritoriu, cît și ca populație.


Se prevede ca, după eliminarea regimului de vize, cetățenii Republicii Moldova și cei ai Federației Sfîntul Kitts și Nevis se vor putea afla fără viză în țară (intrare, ieșire, tranzit) nu mai mult de 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări. Eliminarea regimului de vize dintre țări va permite dezvoltarea unor relații de prietenie și cooperare, extinderea relațiilor comerciale și economice, culturale, științifice și turistice.


Potrivit datelor ONU, numărul total de cetățeni ai Federației Sfîntul Kitts și Nevis în 2016 era de 56 de mii, iar PIB-ul țării – de 852 de milioane de dolari. Cetățenii Federației Sfîntul Kitts și Nevis au în prezent posibilitatea de a călători fără vize în peste 100 de țări ale lumii.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load